Fotografera med mobilen

För många så är det fotografering med mobilen som gäller. Tänk dock på att det kanske inte går att göra några större utskrifter och fotokonst som du kan hänga upp på din vägg därhemma. Även om mobilens kamera har blivit betydligt bättre så finns det begränsningar. Det kan vara skoj att dokumentera olika händelser som man publicerar upp på sociala medier.

En väl fungerande mobiltelefon

Fördelen med mobilen är ju att den som oftast hänger med. Det kanske man inte gör med en systemkamera. Se till att du har laddat din telefon då du ger dig ut och ska fotografera. Ett batteri på en telefon har en viss livslängd och det kan ju faktiskt hända att ett batteri lägger av. Du vet att du själv kan byta batteri på din telefon på ett smidigt sätt. Beställ ett nytt iPhone batteri från företaget Teknikdelar, de har batterier till andra typer av telefoner också. Följ instruktionerna på den video som är inbakad på deras sajt och byt till ett nytt och fräscht batteri.

Lagra dina bilder i molnet

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att lagra dina bilder i molnet istället för lokalt på din telefon. Apple har sitt iCloud där du kan lagra bilder och filer som du vill spara. 5 GB ingår i ett iCloud konto utan kostnad. Vill du ha mer utrymme så får du betala för detta. Nu är det inga stora summor vi pratar om. För 9 kronor i månaden så får du 50 GB att nyttja. Du kan köpa 2 TB om det är så att du behöver massor med plats för bilder och annat. Fördelen att lagra bilder i ett moln är att om telefonen skulle gå sönder så försvinner inga bilder. Du kan i olika enheter ha tillgång till bilderna.

Bookmark the permalink.